Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane Radomile Bábku. Vite, ten vas navrh ma neco do sebe. Cela sestava je tak nerozumna pro ceskeho volice. Snemovnu voli pomoci bublin (stran) a prezidenta jako jedince. Snemovnu na ctyri leta (vydrzi-li to) a prezidenta na pet. Ukovaneho na Hrad celych tech pet let. Jen jeho smrt prinasi ulevu abo narek, ze nam odesel prezident.

Vite, tech sest strujcu nasi Ustavy v roce 1918, stali pred problemem. Kopirovali Ustavu z rakouskeho cisarstvi (z roku 1864). Vse bylo dobre , jen ta funkce cisare se do demokratickeho CSR nehodila. (cizak Karel jin nevyhovoval) Proto vytvorili funkci prezidenta, ale jeho pravomoci skrouhli, aby se pozdeji z neho ten novy cisar nestal. A jeste nez TGM prijel, zvolili ho tim novym prezidentem. To aby jim nenarusoval jijich rozhodnuti. Takova je minulost teto funkce u nas. I to jmeno jsme prevzali s ciziny. (ze by s USA?)

Kdo cte me pripominky na toto tema vi, ze jsem pro slouceni premierske funkce s funkci prezidenta. Volba na ctyri roky a to ve stejny den, jako volba do Snemovny. Tim se skutecne rozdeli MOC vykona od MOCI zakonodarne. Prezident /premier si navrhne sve spolupracovniky (se schvalenim Senatu) Artikl na "odvolani" z teto nove funkce musi byt take vsunuta do Ustavy.

U mne je funkce prezidenta posvatna. Predstavuje svetu osobnost, ktera nas vede a take ma autoritu zvoleneho z moznosti rozhodnout. Ale ukazuje take, jaky jsme narod a jak se chceme svetu ukazat. Bez silneho "vudce" jsme NIC.

Dekuji za pozornost.

2 0
možnosti
Foto

Prezident T. G. M. zrušil šlechtu, ale výslovně chtěl mít sídlo na Pražském hradě. Tak jako šlechtický panovníci. Za miliony se sídlo opravovalo. Když měl sídlo, tak chtěl mít jako šlechtici letní sídlo a tak se koupil za miliony v Lánech a v Toplčankách zámek. Sám si stanovil, jaké chce mít pravomoci, jenže ty překračoval a každé ministerstvo, každý svůj návrh muselo probrat s prezidentem a mít jeho souhlas. Tohle se táhne do současných dnů. Proč musí mít prezident sídlo a kancelář na hradě???? Proč musí mít za letní sídlo zámek, který Zeman využívá jako svůj byt, což nedělal žádný prezident. Tohle stojí stát miliony. Nemůže mít prezident menší sídlo ????? Musí mít na letní pobyt zámek. Musí mít takové pravomoci jaké má dnes???? Proč to nemůže být janom reprezentační osoba. Pokud to tak bude počkat zájemců a funkci prezidenta klesne.

5 0
možnosti

J14i47ř35í 74P67l26í12v45a

24. 5. 2022 17:08

Ostatně soudím, že je třeba zrušit úřad prezidenta České republiky.

1 0
možnosti

Chápu, zdravě jste se naštval. Na Miloše, jasně, ale za to úřad sám o sobě nemůže. Zvolili jsme proradného pomstychtivého asociála, který si je navíc jistý, že mu nikdo nemůže nic udělat i kdyby provedl téměř cokoliv. Navíc mu poplatníci budou hradit luxus po zbytek života.

Nerušme tedy úřad, změňme výsledek. Co takhle zároveň s novou volbou prezidenta, vystavit vysvědčení a účet tomu starému. Když shrneme co dobrého a co špatného v úřadě pro národ udělal, pak může odcházející prezident dostat i adekvátní odstupné.

Jsem přesvědčen, že spoustu šíleností, by si Miloš rozmyslel a jiné by ho raději ani nenapadly. Nejspíš proto, že ani poradci by nebyli stávajících "kvalit". ;-)

0 0
možnosti
Foto

Než takového prezidenta, tak raději žádného.

3 0
možnosti

Pak je varianta B: prezidentský úřad nechat, ale zakázat prezidentovi Pražský hrad, najít mu skromný příbytek třeba v Lánech a dát mu tolik peněz, aby nepropadal sebeklamu, že má nějaký význam. Tak třeba 100 000 kč měsíčně.

1 0
možnosti

To je varianta, kterou mám v záloze.

0 0
možnosti

Něco na tom je. Taky by bylo chytré zrušit maturity. Ušetřilo by se za Cermat. Maturity jsou stejně jen formalita z Rakouska - Závěrečné absolventské vysvědčení by prostě zahrnovalo průměry známek za dobu studia. Na VŠ se stejně dělají přijímačky, takže ty maturity jsou k ničemu.

1 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlasím, ale... je to těžké: jednu zásadní funkci totiž prezident má, a sice že nám (a samozřejmě nejenom on) skvěle nastavuje zrcadlo. A jak píše pan Doušek dole, tohle by nám pak mohlo chybět. A ví bůh, že to zrcadlo sakra potřebujeme. Ale že je to jinak anachronický přežitek, o tom nepochybuju.

5 0
možnosti

Já by byl také pro zrušení. Ostatně ohledně tohoto dlouhodobě razím možnost následného referenda, s těmito možnostmi:

1) nechat to jak to je

2) nechat to jak to je, ale s upřesněním prezidentských pravomocí a povinností (přesné termíny, co nastane když se prezident nebude řídit Ústavou, atd.). Zrušit prezidentské milosti. Vrátit nepřímou volbu prezidenta poslanci a senátory.

3) pouze reprezentativní funkce (podobně jako je to v sousedním Německu), např. funkce velitele ozbrojených sil by přešla na ministra obrany. Vrátit nepřímou volbu prezidenta poslanci a senátory.

4) zrušit prezidentský úřad

Já osobně bych hlasoval pro možnost č. 4. Prezident u nás bude vždy rozdělovat společnost, ať tam bude kdokoli. Tak to prostě máme. Navíc by se ušetřily velké finanční prostředky. Legislativní procesy by se zjednodušily a zkrátily. Veškeré pravomoci by přešly na předsedu vlády. Hrad by sloužil turistům.

3 0
možnosti

Pokus o nápravu totálního rozvalu státní správy je jen chiméra. Vláda parazitní byrokracie je v podstatě nezrušitelná, protože je provázána na zájmové klany společně dojící veškeré státní finance, rozpočty a dotační černé díry. To vše je symptomem neokoloniální vazalské gubernie, ve které vládnou chunty satrapů. Tyjátr kolem volby prezidenta je jen zlomkem celkového marasmu.

1 0
možnosti

Nezbláznil, naopak jde o velmi racionální sdělení....R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)