Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zajímavé, že zrušení presidentského úřadu se objevuje až ke ke konci pontifikátu Miloše Zemana. ve stejné funkci byl i Václav Havel, který byl mezinárodně uznávanou veličinou, do jisté míry to byl i pan Václav Klaus a nikoho to nenapadlo ani navrhnout.

Nechuť k úřadu se objevuje nyní, neboť pan Ing Zeman tuto funkci dovedl během dvou volebních období do absolutního zmaru, šlo celou dobu o expozituru Ruské federace (pan Nejedlý je stále na svobodě??).

Totiž - pravomoce presidenta nejsou dle Ústavy až takové, jaké si tento egomainak utrhl. Bohužel mu to politici spolkli a místo naprosté jeho isolace se před ním třásli. Teprve vláda Petra Fialy jej vymezila do prostoru, kam odjakživa patří.

Na rozdíl od Vás si myslím, že tuto funkci je třeba zachovat jako funkci morálního apelu na společnost a to v dobách, jako je třeba tato. Jako kohosi, kdo bude v turbulentních dobách zklidňovat atmosféru společnosti. Expozice jednoho sebestředného jedince nesmí být důvodem ke zrušení systému. Miloš Zeman zůstane v našich dějinách jako memento, kam lze zajít. Mělo by to být i pro jeho voliče ponaučení, že je třeba vybírat pečlivě a nejen na podkladě lží protistrany, líbivého hesla, které je bezobsažné ("zastavme migraci a Drahoše") a pitomé.

7 1
možnosti
JP

J16a34n 93P20a64v79l60í18k

24. 5. 2022 13:57

Já si zase myslím, že společnost nepotřebuje ve funkci prezidenta žádného svatého (morální apel). Vždycky je to člověk s nějakými klady i zápory, pochopitelně těch kladů by tam mělo být o dost víc než záporů, zatímco u Zemana je to naopak. Svatým se svatý stává až poté, kdy mocným dostatečně pil krev, takže až po smrti, ale vůbec ne tehdy, kdy sám se stal mocným. Obyčejný smrtelník, který vykonává svůj úřad v zájmu společnosti na základě pravomocí dané v Ústavě a nic víc. Chtělo by to však zrušit přímou volbu, která vynesla do prezidentského křesla politickou obludu typu Zemana a hrozí ještě horší v podobě Babiše.

2 1
možnosti
JV

Dobře jste toho momentálního popsal.

0 0
možnosti
ZZ

Já bych kromě celé prezidentské kanceláře zrušil i senát - a počet poslanců omezil na 100.

;-D

3 5
možnosti
PK

No jasně , tu trafiku nikdo nepotřebuje, dokonce ani bratři Slováci...a příbuzní Bavoři...R^

0 0
možnosti
JD

J53a54n 64D96o45u93š45e41k

24. 5. 2022 9:12

Já bych ten úřad ponechal. To že si to slízáváme znamená, že se máme ještě co učit. Ne zavřít oči a problém vyřešit tak, že ho prohlásíme za zrušený. Tím problém zůstane, jen se zmírní jeho projev na venek.

3 0
možnosti
LV

Asi máte pravdu. Těžko se můžeme zlobit na zrcadlo, že máme křivou hubu (přísloví, paní cenzoři).

1 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)