Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda je od slova vládnout,je li to potřebné musí občas i omezit lidi v jejich činosti.Soudy nejsou od toho aby nám dělali druhou vládu,začínají se vměšovat do věcí které jim nepřísluší ale když jde o omezení nehorázných platů to řvou nejvíc.

0 0
možnosti

J23a76n 95R20á80ž

24. 6. 2021 16:38

Jsem v rozpacích po přečtení zprávy, že vláda V. Británie bez pardonu nařídí karantenu v hlídaném hotelu, na náklady ubytovaného každému, kdo přijede ze země s výskytem "delta" mutace, zařazené mezi kovidově nebezpečné. Kdyby takové nařízení vydala Česká vláda, jak by asi reagovali naši ochránci lidských práv, soudy a zástupkyně ombudsmana? .

Zajímalo by mne, co by asi někteří zdejší blogeři napsali po zptave, že se např Rakousko chystá pro Čechy zavřít hranice, protože se u nás vyskytlo už přes sto případů delta varianty koronaviru, jak o tom pro Brity uvažují Irové? (Viz dnešní tisková konference ministra irského zahraničí)

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn důrazně varoval fotbalové fandy aby nejezdili do Londýna na závěrečná utkání ME a pohrozil, že po návratu z Wembley pravděpodobně budou muset do povinné karantény.

Dějí se věci v tom koronavirovém světě, není-liž pravda?

0 0
možnosti

Ono to stare ceske prislovi o myti rukou platilo vzdy, plati a bud eplatit i nadale. Jinak by preci na mistech s pozadovanou proverkou nejvyssi bezpecnosti nemohli sedet kamaradickove, kterym uz 10 let chybi.

0 0
možnosti

I velmi svobodomyslné země omezily např. cestování, hotely a restaurace, ale většinou na kratší dobu, protože to omezení zvolily včasně, na rozdíl od ČR, kdy se zavřelo opožděně a na delší dobu, ovšem s vysokým nárůstem mrtvých. Část podnikatelů dělala na vládu i opozici nátlak, že nechtějí PSA, jenže západ. země ho měly zakotveného v předpisech, aby s ním ani politik, ani podnikatel nemohl manipulovat: lze už vypočíst, že při nákaze přes 100/100 000 obyv. je třeba nejrizikovější oblasti zavřít či omezit, ale u nás se s tím chtělo žonglovat. Máte pravdu, že opatření MZ ČR jsou v něčem šílená, mimo ústavu aj., bohužel i opozice se podepsala na nekvalit. pandemic. zákonu: pokud nemáme nouzový stav, tak jak to, že nekonečně omezujeme spoustu základ. práv? Soudci mě taky zklamali: jako by si nevšimli zcela nerovného postavení zaměstnanců oproti zaměstnavatelům: bez ohledu na míru šíření infekce a bez ohledu na druh pracov. činností (některé nejsou rizikové) se zaměstnavateli (nikoli lékaři) dala pravomoc nařizovat určité druhy testů (dle výběru nekvalifik. osobou) zaměstnancům pod hrozbou výpovědi: opět protiústavní, porušení bioetické konvence, nepřiměřenost zásahu do práv zaměstnanců (Rakousko vybralo jen několik málo profesí pro testování, Německo to zaměstnancům nenařídilo, jen na dobrovol. bázi, i když některé spolk. země to začaly vyžadovat od pár vybraných profesí s úzkým kontaktem s lidmi). My jsme testovali celý národ nuceně bez rozlišení profesí, navíc i při nízké míře nákazy (pomohl lockdown, nikoli testování chybovými testy).

1 0
možnosti
Foto

Každé svobodomyslné zemi omezily např. cestování, hotely a restaurace a to na velmi krátkou dobu a uzavření řádně a včas podnikatelům uhradili a řádně zdůvodnili proč. Zdůvodnění vyšlo v tisku, tak aby se s odůvodněním mohl každý seznámit.

2 1
možnosti

M82i79l79a54n 96K79e68s35l

23. 6. 2021 16:14

Argumentem pro zrušení většiny zákonů je,že nebyly dostatečně zdůvodněné.Doporučení ministrovi Vojtěchovi.Ve štábu rakouské armády měli pevné místo trotlmajoři.Byli to lidé mdlého rozumu.Jejich úkolem bylo prostudovat všechny rozkazy a předpisy určené pro vojenské jednotky.Bylo ověřováno zda po prostudování trotlmajor rozkaz pochopil.Když nepochopil muselse rozkaz přepracovat.Ministerstvo zdravotnictví by mělo zaměstnávat trotlsoudce,kteří by fungovali jako trotlmajoři.Ti by řekli zda pochopili proč a na co,který zákon je a potom by jej vydali.Nechápu,že když soudci zjistili,že zákon není dostatečně zdůvodněný jej zrušili a nepožádali o dopracování.Srovnání - prokurátor Zeman byl přesvědčen,že materiály použité k zastavení stíhání Babiše v kauze Čapího hnízda jsou nedostatečné.Verdik zrušil a vrátil k došetření.Babiše neosvobodili-

1 0
možnosti
Foto

"Podnikatelské odbory" hmmm, připomíná mi to Cimrmanův " Odborářský sjezd amerických milionářů ve Washingtonu, D. C.", pane konzervativní pravičáku.:-/

A tou Trikolórou jste to vyšperkoval.;-D

3 3
možnosti

P95a78v53e27l 52V96é73b89r

23. 6. 2021 15:55

A to se měl hlásit k Pirátům, aby vás uspokojil?

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS