Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ideální by bylo, kdyby stát přestal platit za státní pojištěnce a zároveň by zrušil povinné zdravotní pojištění.

1 1
možnosti
Foto

A pak bychom všichni pomřeli na tuberu, tyfus a další hezké nemoci.

0 1
možnosti

J28a82n 49H54y68n83e43k

6. 3. 2019 13:06

Ale k této situaci a stavu jsme se dostali ne za Babiše, ale už v devadesátých letech. Drobet bychom se měli podívat do těch minulých let, kdo nás do stávající situace dostal. Samozřejmě by ekonomika měla mít všechny typy podnikatelů, ale se stejnými právy a povinnostmi platit daně. Stačí se jenom podívat, kolik finančních prostředků útíká mimo tento stát. Kdo tu vlastně platí daně. Jsou to stovky miliard, o které stát přichází.

2 1
možnosti

Existuje řešení, technicky je i jednoduché. Ten kdo platí musí rozhodovat. "Stačí" volební právo navázat na zdroj příjmu. Je nesmysl aby o důchodech rozhodovali důchodci, státní úředník nikdy nebude volit politika, který navrhuje malý rentabilní státní aparát - bude volit toho kdo mu ubere práce a přidá moc.

Volební právo ať má ten kdo víc státu (do společné kasy spoluobčanů) platí než od něj bere - stačí brát v úvahu jen přímé platby. Současný systém vede jen k zabetonování politické reprezentace, která vidí pouze na dobu jednoho volebního období a po nás potopa. Žádný politik nenavrhne funkční sociální či důchodovou reformu, protože o zvolení rozhodují příjemci státních (společných) peněz, nikoli ti kdo do systému přispívají.

Pokud bude dál pokračovat situace, kdy o přerozdělení peněz budou rozhodovat příjemci vidím tři možnosti.

1. Robotizace vše vyřeší a kdo nechce nebude muset pracovat :-).

2. Dojde ke krachu státu a dojde k zestátnění majetku obyčejných lidí - korporace si na majetek sáhnout nedají.

3. Vítězná válka kde ukrademe zdroje na další fungování - nemusí to být přímo "horká" válka)

3. Občanská válka - naštěstí k tomu budou mít nakročeno jiné státy rychlej a my snad budeme mít čas se poučit...

1 6
možnosti

"Volební právo ať má ten kdo víc státu (do společné kasy spoluobčanů) platí než od něj bere"

Hezká úvaha... a teď se zkuste zamyslet ještě jednou. Jak to chcete počítat? Kdo víc používá silnici? Kdo víc využije služeb hasičů?

4 0
možnosti
Foto

Autor problematiku popisuje v předposledním odstavci článku docela správně, ovšem je veliká škoda, že přímo nenapsal a více nezdůraznil, co se v tomto státě stane po každém zvýšení minimální mzdy /MM/. Zejména členové ČSSD by určitě tolik nejásali, co se jim opět podařilo pro občany prosadit, kdyby mohli být jako poslanci nebo ministři podnikateli nebo živnostníky - protože po každém zvýšení MM se podnikatelům a OSVČ zvýší odvody...!!

6 0
možnosti

Odvody se zvyšují po každém zvýšení průměrné, ne minimální mzdy.

0 0
možnosti

Státopodnikatel prostřednictvím finanční vykonavatelky jeho vůle vypustil balónek se snahou obalamutit veřejnost, prostě pokus co jeho zbožňovatelé ještě snesou a jaká argumentace bude pro ně průchozí, proto se vysvětlení průběžně upravuje. Mára to pozorně sleduje a dělá si sondy a průzkumy, nakonec bude v kupě marketingová strategie, jak to okradení s úspěchem protlačit veřejným míněním. Počítám, že je to směřováno k projednávání rozpočtu, kde jsou již varianty připravovány.

Současně totiž na nás chystají další bombu, a to financování dostavby jádra. Brojí se proti fotovoltaice také pro to, aby dnešní poplatky na OZE plynule přešly na poplatky na jádro a budou se muset ještě navýšit. Časovaná bomba v podobě poplatku za jistič je již ve věstníku ERÚ připravena, stačí jen vypustit jeden omezující odstavec. Na toto razantní navýšení plateb byly také v minulosti vypouštěny balónky, ale všeobecný odpor donutil vládu upravit rozhodnutou věc oním odstavcem.

Jako nelítostný byznysmen je AB výborný, maximalizuje výnosy (zdaní a zpoplatní co se dá) a minimalizuje náklady (minimální investice a jen nejnutnější opravy, výzkum zastavit a podpora vývozu malovýroby žádná), jen jsou tu na překážku ty volby, žvanírna 1 a 2 (vlastně sněmovna a senát) a nutnost podplácení značné části obyvatelstva, ještě že mnohým stačí jen sliby a prázdné kecy, levnější je totiž dobře platit Prchala. Až bude u konce "ABnormalizace" policie a soudů nebude potřeba ani Prchal. Na tom se ale "maká" tak ještě vydržte.

13 0
možnosti

Dělá se to jinak !

Zemědělské dotace jsou určeny pro malé a střední. Jsem Mega velký, co teď? Slovy básníka - Stanu se na celém světě tím nejmenším! Uplyne doba, už jsem zase Moc velký! Mám prachy ke zdanění, co s nimi? Tak je zase vložím jako reklamu do těch malých! Nedaním nic a nic nevlastním - Tu zase přichází Švýcarská banka HSBC, která jasně říká, že na Hnízdo půjčila majiteli! Ha, Andrej je na světě - co teď? Rekonstrukce Státu a hlavně vyšetřujících orgánů ! Heslo - Já, nejsem já ! ... :-)

7 0
možnosti

P80e39t61r 91B92e21r54a96n

6. 3. 2019 9:50

Jako dlouholetý živnostník potvrzuji vše, co jste zde napsal. Od ideálů o vybudování a rozvíjení vlastní firmy se to zvrtlo v holý boj o přežití...

Lid přece nepotřebuje české pekaře, řezníky, truhláře nebo hospodské! Vždyt je tak krásné chodit nakupovat Andrejovo šmakulády do německého supermarketu, dát si tam předražený "americký" hambáč a pak zajít ke švédskému prodejci pro čínskou almaru.

Přece nebudeme podporovat ty české "zloděje"....:-P

21 0
možnosti
Foto

To chcete důchodce,invalidy a děti nahnat do práce?

0 2
možnosti

Ono to tak nedopadne, Babiš to neschválí a zůstane "miláčkem".:-) Možná že adresně přesunou spotřební daň do pytle ke "zdravotní dani".

2 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)