Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na EET šel Janeček špatně, pokud je to z jeho dílny. Měl napodobit evropský směr - rozvoj off pokladen, EET sektorově. Chorvatský model se zas tak neosvědčil. Faktem je, že přes hotovosti utíkají miliardy a vyšší řád, ale ne v hospodě v Horní Dolní. S nadsázkou - zrušme hotové peníze a nepotřebujeme nějaké EET.

0 0
možnosti
Foto

Mohu se mýlit, ale Janeček vypadá jako loutka bez dílny.

0 0
možnosti

A kdyby se EET zrušila, vrátili by podnikatelé ceny na úroveň před EET? Všichni hospodští zvýšili ceny piva nejméně o dvě koruny na půllitru, a vymlouvali se právě na EET. Zdražili i ceny jídla, na kterém ušetřili díky snížené DPH.

0 0
možnosti

P28a38v39e52l 81V30é81b71r

6. 11. 2018 15:15

EET své jedovaté ovoce již přinesla a ponese ho i po zrušení. Jestli podnikatelé sníží, či nesníží ceny je nepodstatné.

6 0
možnosti

Remcání proti EET, krom základní funkce donutit - (v menším případě šlendriány), v horším, okrádače státu o povinné platby daní. Proto tolik řevu těch druhých. A "nejsrandovější" argument proti EET často používaný, "že uráží" ty živnostníky kteří i bez EET, řádně daně odvádí. To mi připadá jako kdyby revizor "urážel" třeba cestující kontrolou jízdenek ve vlaku, kteří jízdenku mají, kvůli těm, kteří jsou černými pasažéry proti většině poctivých cestujících, kteří řádnou jízdenku mají. Takže z toho vyplývá dle takového argumentu - nekontrolujme pasažéry a spoléhejme na jejich poctivost, že všichni jsou slušní, jízdné zaplatili a zrušme jako zbytečné, nádražní pokladny.

2 3
možnosti

... opr. ..... pokladny ponechme jako "samoobslužné"....

0 0
možnosti

P98e66t62r 27C50h95ý52l42e55k

6. 11. 2018 13:51

ono je to jednoduché, Babiš se na tu svou politickou kariéru připravil lépe jak Bárta.

EET i kontrolní hlášení není nic jiného než sběr dat pro potřeby AB.

Díky Kontrolnímu hlášení budete vědět kdo s kým a za kolik obchoduje.

Díky EET máte, mnohde online, přehled o tržbách.

Pokud data proženete výkonným počítačem, máte za státní peníze krásné podklady pro podnikání.

5 4
možnosti

Co Bábek?Platí daně,nebo bojuje za loupežníky?

3 1
možnosti

Já bych zrušil daně a všichni by za všechno platili plnou cenu i tento sranda krizový manažer.

3 2
možnosti

Už vidím, jak si v případě krize zaplatíte plnou cenu za armádu. Nebo když Vám někdo vykrade sklep, jak si půjdete zaplatit policii.

1 0
možnosti

J71a93n 29P75a82v17e64l

6. 11. 2018 12:22

Altruistický konzervativec, táta a děda, lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég a taky generální ředitel a předseda dozorčí rady VZK Group.

Zdroj: https://radomilbabek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=686373

Nic proti, ale krizový manager nemůže být altruista. Mám takový "ničím nepodložený" dojem, že si tu někdo lže do kapsy.

Co se EET týče, je to černobílé. Administrativně to zatěžuje drobné podnikatele, je to vopruz, stojí to peníze. Na druhou stranu, všichni víme, že s placením daní byl problém. Já osobně bych zvolil jiné nástroje na jeho řešení, ale chápu, že ho někdo řešit chce.

6 0
možnosti

Pro začátek by možná stačilo prověřit jakousi firmu Agrofert a jejího majitele - nemajitele. A pak porovnat jejich rozsah "optimalizace" daní a celkový výnos z EET.

4 5
možnosti

Neměnnou povinností je za službu vydat účtenku - to je celé. EET je pak ideologický nástroj centrální moci státu a nová forma třídního boje. Umně rozeštvává - OSVČ je Parazit, zatěžuje malé, ve prospěch kolosů a dodavatelů systému. Nic nenarovnává - účtenkovka netáhne. Odvolat se to nedá, šlo by o uznání námitek. Tedy oběť - šéf, vykonavatel Babišovin. Jako vždy drahé - bez zpětných služeb, např. v účetnictví, ktreré by se nemuselo vést. MF má všechny data. To je odmítáno, naopak i svatebčan se musí zúčastnit ... Zastavte tu kravinu ! :-)

13 0
možnosti

Pouze žvaníte. Toho, kdo platil řádně daně před EET se jeho zavedení nijak nedotklo. Lituji, ale daně musí platit všichni, ne pouze zaměstnanci.

5 10
možnosti

Odhad přínosu EET k výběru daní je nepřímo úměrný době, která zbývá do voleb. Určitě si všichni, kteří nemají krátkou a selektivní paměť, vzpomenou, jak Andrej Veliký v poslední televizní superdebatě před volbami řval, že EET už přinesla do rozpočtu 200miliard ;-)

7 1
možnosti

Babiš sice mění názory, ale že EET přinese 200 mld, nikdy neřekl. Možná měl na mysli blahodárný vliv všech změn - např. kontrolní hlášení, honění karuselových obchodů atd.

3 0
možnosti

co je podle Vás férový trh? že budeme klást jiné nároky na někoho jenom proto, že ho jeho živnost neuživí? nebo na toho, kdo neumí s počítačem?

1 4
možnosti

P77a81v24e31l 86V88é77b63r

6. 11. 2018 9:20

Takže vy schvalujete orwellovskou vizi společnosti, kde je každý vždy a všude sledován? Navíc, jediným smyslem EET bylo a je to, aby se Babiš dostal k čerstvým datům o peněžních tocích v oblasti, kterou touží ovládnout zcela.

8 5
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)