Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konecne radny argument!!! Jeste pridam k tomuto clanku malou pripominku. Dokument o zaplaceni sluzby, zbozi a pod je take dokument potrebny pro reklamaci. Az si cesky obcan zvykne na reklamaci spatneho zbozi, sluzeb a pod a zakon umozni spotrebitelum vymahat novou sluzbu ci nove zbozi vedle moznosti vymahat vraceni plne hodnoty, potom bude dokument o zaplaceni dulezity. Jinak je to jen car papiru pro "bernak". (stary vyraz financniho uradu).

Diskutujici podobni panu Zemanovi (prosim Martin Zeman) zapominaji, ze takove triky, jak pan Zeman vysvetluje, jsou protizakone a jsou brany jako kradez. Nevim zda dobry podnikatel nebo zivnostnik bude takhle se snazit o zniceni sve firmy, kdyz, jak bylo jiz receno v clanku, DPH plati kupujici.

0 0
možnosti

no nevim, ale autor by si mel zjsitit kdo je a kdo neni platcem DPH. NAprosta vetsina kaderniku, napr., nejsou platci DPH. TAm se sidi predevsim na dani z prijmu, proto ta otazka "s a nebo bez dokladu".

3 0
možnosti

H23o84n41z84a 38V21r58á59n74a

28. 4. 2016 17:04

No tak to je mi nějaká novinka. Ještě se mi nikdy v kadeřnictví (resp. holičství) nestalo, že bych byl dotázán azda chci doklad. Většinou, když si vzpomenu, jsem to já kdo nechce doklad. Ale nechci ho hlavně kvůli tomu, že se pak musim starat kde ho vyhodit. Ale nikdy jsem neměl rozdílnou cenu.

0 0
možnosti

Šidit na DPH se dá i jinak. Třeba že vystavím fakturu na 100 000 kč, z toho je 21 000 kč DPH. když nemám žádné vydání tak po třech měsících pošlu 21 000 kč co mi poslal zákazník pošlu státu. Ale pokud mi někdo přinese lístky za naftu, fakturu za počítač (se s ním rozdělím o DPH), tak to DPH z těchto dokladů odečtu z toho DPH co musím poslat státu. Třeba to dělá na DPH 5000 kč. Tak po třech měsících pošlu státu jen 15 000kč. To je výhoda být plátce DPH. A kdo vám půjčí 21 000 kč na tři měsíce? (podle počtu faktur). V lednu mi přijdou a až do 25. dubna s nimi můžu disponovat.

A to se vyplatí. Auto bez DPH, Nafta bez DPH, atd. atd.

0 0
možnosti

J25a68n 49N36o80v95á87k

28. 4. 2016 15:19

Ale zase jako plátce DPH máte mnohem více papírování, než neplátce.

0 0
možnosti

I Vy jedna čistá duše, pane autore;-D " Živnostník tím ovšem nic neušetří, ani tím nic nezíská.Peníze, tedy DPH, které by obdržel od zákazníka proti vystavenému účtu, jenodevzdá státu. Nic z nich nemá, nijak je nevyužije." To si fakt myslíte, že když řekne klient při účtu 2 420,- že nepotřebuje účet, tak mu to živnostník nechá za dva tisíce? Ani náhodou, když je fér, tak mu to nechá za 2210,- ale spíš mu sleví jen stovku, či stopade:-)

0 0
možnosti

Takže okrádají společně. Napůl. Mimochodem: proč byste považoval za fér, kdyby ponechal zákazníkovi celé DPH? Jako že krást smí jen zákazník (že krást smíte jen Vy)?

1 0
možnosti

Dobrý den,

musím to uvést na pravou míru. Mnoho živnostníků nejsou plátci DPH. Plátce DPH se stane ten, kdo za posledních 12 měsíců má obrat větší než milion korun. To znamená, že když udělá a prodá 10 kuchyní za 100 000 kč, tak okamžitě vletí to DPH, protože má obrat milion korun.

Dále tito živnostníci jdou na 80% příjmu. Tak přiznají jen to minimum co musí.

Na kuchyň živnostník koupí materiál s DPH (21%) za 60 500 kč (bez DPH 50 000 kč) a práce za 40 000kč je bez DPH. z těch 40 000 kč platí nejaké odvody (minimum aby nevletěl do DPH).

DPH je daň s přidané hodnoty, to znamená pokud by jako plátce DPH měl prodat kuchyň za 100 000 kč bez DPH (je plátce DPH), tak kuchyň prodá za 121 000 kč. Ale státu odevzdá rozdíl mezi tím za co to nakoupil a tím co prodal. To jest státu pošle 51 000 kč, protože k materiálu si musí připočítat DPH za práci. Rozdíl je tedy v tom, že zhodnotil to co nakoupil 2x.

A to samé dělají i hospodští. Koupí za 200 kč flašku rumu a prodá jí za 400kč. Flašku zhodnotil 2x. Rozdíl v DPH už stát neuvidí

A z toho mají lidi strach.

I já bych chtěl mít peníze načerno, ale zkuste říct firmě pro kterou projektuji elektroinstalace (TESCO) , že jim dám slevu když mi dají peníze v hotovosti a bez DPH.

0 0
možnosti

O účetnictví něco vím. Ale to Vaše jsem nepochopil, i když jsem četl 3x.

Jen pro úp.nost výpočtu: aby byl hostinským, musí k nakoupené flašce za dvě stovky zaplatit nájem, elektřinu za osvětlení, chlazení a další spotřebiče, vytápění, vodné, hazlpapír a ubrousky, pojistné, .... Takže jak vysoké je zhodnocení?

0 0
možnosti

Já tedy nevím, podnikám již od revoluce, ale představa, že stojím před zákazníkem, kterého vidím poprvé v životě a nevím s kým mám tu čest, tak že bych mu nabízel službu bez dokladu, tak to mě v životě nenapadlo. Vždyť nikdo nemůže vědět, zda nemá před sebou osobu která dělá na finančáku, atd. Pokuty jsou už nyní poměrně citelné, tak jen naprostý blb si stoupne a pronese větu :" chcete na to papír, nebo ne?" Naopak se mě běžně stává a to z 90 %, že zákazník když vidí že beru do ruky papíry tak hlásí, že žádný doklad nepotřebuje. Tak, že pokud se krátí daně, tak si za to mohou hlavně zákazníci. A i když zákazník doklad nechce, je stejně riziko tržbu nedat do daní, neboť nevíte, zda nebude zakázka předmětem reklamace a pokud by začaly o tuto reklamaci nějaké neshody, tak nikdy nevíte, zda ta věc neskončí u soudu a pak tím, že neexistuje doklad si pěkně naběhnete. Jinak EET je

totální blbost, která nemůže v životě fungovat. Pokud se lidi domluvil už teď na práci bez papíru tak ti samí lidé se spolu domluví, že EET vynechají. Proč by se to mělo změnit, nechápu. Pokud to někdo do teď praktikoval bez papírů tak v tom bude pokračovat. A co se týká vesnických hospod, to je k smíchu chtít. aby si hospodskej

pořizoval techniku za x peněz, kůli Frantovi, Karlovi a Pepovi, který tam každý večer zajdou na tři piva a mastěj karty. Až dojde na placení tak hospodského pošlou do

háje s celou EET a položí dvě kila na stůl a mažou k mamině.

Asi by měli ti vládní myslitelé navštívit vesnickou hospodu, aby viděli tu klientelu,

pro kterou by měl hospodský utratit tolik peněz za takovou blbost jako je EET.

Výsledek bude 1. prosince - hospoda se definitivně uzavře.

8 0
možnosti

Miluji ubohou argumentaci "komunistickou závistí". :-P

Závidět vám někdo může pěknou ženu, poukázání na podvod, kterým jsou poškozováni odtatní, závistí není.

Představte si, že jste součástí nějaké komunity, například chatové osady a společně platíte nějaké služby, dejme tomu odvoz odpadu. Na tyto služby se společně skládáte. Jestliže někdo podvádí a na společné výdaje peníze neodevzdá, tak ty peníze potom chybí a musí se dovybrat od těch poctivých (nebo vzniká dluh). Ti tedy na tyto podvodníky doplácejí a plným právem se je budou snažit odhalit a peníze od nich vybrat. To nemá se závistí nic společného.

1 0
možnosti

A teď si vezměte, že my jsme momentálně v situaci, kdy odvoz odpadu stojí pět peněz, od osadníků se vybírá padesát, šerif si rovnou nechá dvacet, za dalších deset si najme pomocníka který buzeruje za zpívání s kytarou u ohně a za zbylých patnáct postaví v blízké rokli rozhlednu. Nevyvezl byste si ty odpadky raději sám?

1 0
možnosti

Pohled majitele malé firmy.

Většina naších prací jsou dodávky a subdodávky v oboru stavebnictví. V naprosté většině probíhá platba převodem.

Pouze velmi malá část je v hotovosti. Pokud budeme nuceni k EET, tak nic drobného nebudeme dělat.

Na časté názory, že se jedná o prkotinu a každej školák je neustále připojen říkám. Ano jde o prkotinu. Ale stokrát nic umořilo osla. A těch nic je několik do roka.

Ono se nejedná jenom o daně a účtařinu. Neustále přibývají nové a nové směrnice bezpečnosti práce, o chemických látkách, ochraně životního prostředí a podobně. A neznalost zákona neomlouvá.

Na co má strejda Babiš svoji špionskou divizi a hejno ekonomů, to musí zvládnout ti malý sami.

A to zná velmi dobře pan Šejna, jako úspěšný podnikatel.

7 0
možnosti

To se budete muset nejprve názorově shodnout s panem Welserem.

On tvrdí, že EET je správně, ale že problém bude s připojením na internet. Vy tvrdíte, že připojení na internet je prkotina, ale že problém je v EET.

Tak kde je tedy ten problém? ;-)

1 0
možnosti

pan Bábek napsal nesmysl.

Pokud živnostník uskuteční službu bez účtenky, pak nekrátí jen DPH, ale i tržby a tedy i daň ze zisku. Bez účtenky totiž nemusí vykazovat ani příjem.

Pan Bábek evidentně nechápe účetní evidenci, když si myslí, že příjem "bez účtenky" nepodléhá pouze dani zvané DPH. Nepodléhá totiž ani dani ze zisku. Když naopak prizná přizná, musí platit nejen DPH, ale i daň z příjmu, a je úplně jedno, zda na něj vydal účtenku.

Takže tržby krátí živnostník a nikoli zákazník. Zákazník jen musí s tím krácením tržby souhlasit sdělením, že účtenku nechce.

Když zákazník dostane od živnostníka slevu ve výši DPH, pak je to jen finta od živnostníka, protože živnostník touhle fintou získává daň z příjmu, kterou nemusí státu odvést.

6 0
možnosti
Foto

Vynechám DPH a vyjádřím se k EET.

EET = konec drobných živnostníků. Nikoliv kvůli pokladně. To je vcelku v pořádku. Ale kvůli on-line připojení k internetu.

3 0
možnosti

Každej školák je dnes od rána do večera připojený on-line přes mobil, a bez stáleho přípojení na fejsbúk a jútúb si nedovede představit svůj život. Ale jakmile se stane živnostníkem, najednou mu on-line připojení přestává fungovat.

5 5
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)