Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Spatny priklad kazi dobre mravy. A podivete se autore co jsou to za lidi, kteri maji nam byt prikladem. Nakradli majetek pri privatizaci a ted podnikaji. A podnikatel, ktery zacal od piky casto zije " z ruky do huby". Viny jsou taky lokalni media, protoze toto zamlcuji a radej pisou o fotbale.

0 0
možnosti
VH

Autor říká, že podvodníků mezi podnikateli je zhruba tolik, jako mezi ostatní populací. Vy máte jinou (prokazatelnou) statistiku? Kdo, prosím pěkně nakradl majetek při privatizaci - a jak reálně ta krádež vypadala (pozor: zákonné jednání určitě není krádež!)

0 0
možnosti
Foto

Podnikání je zdravé, morální je ale se s benefity těch nejúspěšnějších, jež podnikání nese, rozumně dělit úměrně na prvním místě se svými letitými zaměstnanci na druhé místě se společností formou platby daní. Podnikání jako takové snad nikdo v republice ani nekritizuje. Kritika se více zaměřuje na nekalé podnikání typu daňových úniků, algoritmického obchodování na burze, nejasného podnikání hedgeových společností, nejasného informování vkladatelů, vůči nimž byly v USA přijaty regulace ve formě Dodd-Frank Wall Street reformy, jež ale vůbec není implementována a proto se volá po přísnější formě regulací, jež by znemožnily částečně vytváření bublin atp. Co sociologové ale i ekonomové kritizují, je obvykle nepříliš vyvážená stratifikace sociálních benefitů ve společnosti, kdy se díky nadnárodním korporacím atp. hromadí majetek v rukou úzké elity, střední vrstva se plíživě vytrácí, a pak roste počet lidí na hranici chudoby anebo hypotékové pasti, do níž se občas nedostali vlastní vinou ale nadhodnocením cen nemovitostí. To je mnohem komplexnější problém. Ale autor mu patrně rozumí, protože je ekonom. Může na to mít ale opačný názor.

1 1
možnosti
VH

Podnikatel se dělí o benefity se zaměstnanci (mzda a pojistné) i se státem. Co je spravedlivé dělení (nejen v tomto případě) bude mít u tisícovky diskutujících dva tisíce variant.

V čem vidíte problém algoritmického obchodování? O to se snažili obchodníci na burze vždy. Byť tomu tak neříkali. PC to jen usnadňuje, nic víc.

Nejasné informování vkladatelů (čeho?) nechápu, to něco neúplně opisujete, ne?

No, to co popisujete není ani tak stratifikace, jako destratifikace. V čem je tak hrozné hromadění majetku (rozuměj: převážně výrobních prostředků různého typu)? Pět fabrik funguje jinak, má-li každou jiný majitel (popř. i několik spolumajitelů), než když má všechny jen jeden?

Hranice chudoby není nic o reálné chudobě. Je to jen statistický pojem, jehož matematický výpočet je nezdůvodněná konstrukce.

0 0
možnosti
VH

Vynechal jste jednu podstatnou skupinu: Tu část zaměstnanců, kteří se domnívají, že podstatou zaměstnání je chodit pro výplatu. Za odporného považují každého šéfa, který na nich chce práci, a snad dokonce i kvalitní! No a podnikatel, který jmenoval takové šéfy je přece úžasný darebák. Jo - a taky zloděj, protože mzda by měla být nejméně dvojnásobná.

5 1
možnosti
JK

Autore, pokud zaměstnavatel vlastní pozemky, prvorepublikovou vilu, solární panely na střeše, nové japonské auto a dá pracovníkovi 2000 kč nad min. mzdu a ještě mu nakonec dá výpověď, kde není jeho originální podpis, ale okopírovaný, tak to svatoušek nebude. A to si ještě otírá prsty do vašeho trička, tak žádný svatoušek to jistě nebude. Upozorňují, že toto se opravdu stalo, žádný výmysl.

2 2
možnosti
VH

No vidíte! Už víte, do které skupiny patříte? Ten darebák má pozemek, dokonce vilu a japonské auto!!! Na střechu si dal dokonce solární panely!! Tedy to musí být darebák, že.

Jakoupak vysoce kvalifikovanou práci vykonával Vámi popisovaný pracovník? Tedy - jestli vůbec nějakou (jinými slovy: jaký byl důvod výpovědi?).

5 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)