Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Progesivita je úplně běžná třeba v západní evropě a nikdy tam komunisnus nevládl.

0 0
možnosti
Foto

Na Foru 24 jsem se dozvěděl, že progresivismus zkrátka patří k EU, ať se nám to líbí nebo nelíbí a že je známkou opravdových evropských hodnot a pokud se nám to nelíbí, tak můžeme do Ruska nebo zůstat východoevropskými burany .

1 0
možnosti
Foto

Separace velkých státních celků na menší je správný směr. Na tom nevidím nic progresivistického. Čím blíže k lidem je vláda, tím méně násilností si vůči nim dovolí.

0 0
možnosti
JR

J51a12n 48R43á67ž

5. 5. 2023 19:42

Dobrý článek. Jen dvousloví progresivita -komunista bych nahradil dvouslovím progresivista-bolševik. To "kdo nejde s námi, jde proti nám", což je příznačné pro tak zvané progresivisty, je typické pro bolševiky.

Ale to je detail.

Horší je, že díky těmto "progresivistům" se naprosto zprofanoval pojem "liberální demokracie", protože i když "progresivisté" tvrdí, že jsou liberální demokraté, jejich politika je spíše variantní k tomu, co se mu nás před listopadem 89 nazývalo lidovou demokracií, i když to demokracie rozhodně nebyla.

4 1
možnosti
JZ

Není pravdou, že by se o progresivistech nemluvilo. Jsou celé početné společenské vrstvy, které o ničem jiném než o progresivismu, pokrokářství, neomarxismu, klimaalarmismu, islamismu, wokeismu, genderismu a levici nemluví, ba dokonce nejsou schopny bez běsnění na tato témata zplodit jedinou gramaticky správnou větu.

Jsou celé velké politické strany, jejichž tajemníci se schází a řvou po sobě, že se o progresivismu nesmí mluvit nahlas, postují na všech sociálních médiích elaboráty o marxistické cenzuře, a na početných stranických sjezdech, přenášených těmi největšími médii, dlouze rozebírají jak málo se mluví o pokrokářství

Z behaviorálního hlediska by se ovšem mohlo zdát, že neustálé výlevy na toto téma nemají význam debatní, ale jsou pouhým povelem k vzájemnému masovému olizování řitních otvorů

1 0
možnosti
MB

Moc hezky jste to sepsal ... progresivista slouži zájmům nadnárodních kapitálových skupin, tedy kapitalismu, ktery chce programove znicit ... pripomina mi to Cimrmanovu teori poznani, kdy autor zastava nazor, ktery soucasne vyvraci

1 0
možnosti
Foto

Ukázková projekce.

0 0
možnosti
OD

Intelektuální snobismus a ideologická prkennost, která nepřipouští jakoukoliv diskusi o intelektuálnímu orákulu, ke kterému se dotyčný jedinec obrací ve víře, je věc, která prostupuje dějiny nejen na té levé straně.

Prostým okem racionálního skeptika nalézám mnohé podobnosti s chováním aktivistických křesťanů, vyznavačů národa a jiných výlupků pravicového konservativismu.

Pokud pak sleduji kolébku demokracie či tu největší a nejcokoliv demokracii americkou, ty atributy progresivismu najdeme bezpečně i na protistraně - u Toryů je to víra v největší mocenský průšvih v dějinách od útěku z Indie a Afriky - Brexit a o Trumpovi a mentální výbavě jeho vyznavačů asi diskutovat nemusíme.

Obecně pro Vás i Lhotskou zde platí, že jakkoliv jsou vaše slovní ornamentální, téměř barokní popisy zrůdnosti "nepřítele" přiléhavé a propracované, nedávají, ale nejen, že nedávají jakýkoliv návod, jak čelit jejich propagandě tím jediným, co lze, tedy nějakým Vaším řešením, které by vedlo k možnému rozumnému kompromisu.

Pokud jen nedáváte, dalším krokem je boj.

pokud definujete místo zrůdnosti oponenta svůj postoj a cíl, lze vyjednávat bez boje.

O co Vám jde?? Upřímně, prosím...

Mám totiž podezření, že tímhle hromováním o "těch naproti" jen posilujete stejně naivní víru svou - alternativní.

5 3
možnosti
JK

klobouk dolu, super komentar. A dokonce to znamena, ze Cesko jeste neni ztraceno, kdyz je mozno ne netu takovy komentar najit.

Diky.

2 1
možnosti
Foto

Začasté je progresivista jen užitečný idiot bojující ve jménu svaté věci klimatu, LGBT, MeToo, rasové rovnosti a já nevím čeho ještě, aby ve skutečnosti sloužil zájmům nadnárodních kapitálových skupin.

Zdroj: https://radomilbabek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801333

S mnohém v článku souhlasím. Nechápu však, jak progresivisté ve skutečnosti slouží zájmům nadnárodních kapitálových skupin. Mohl byste to vysvětlit.

1 1
možnosti
KL

Napadá mne parafráze známé filmové hlášky z filmu Pelíšky. Myslím tu, která je vlastně sama parafrází hesla "Proletáři všech zemí, spojte se!"

4 1
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)