Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

Docela mě pobavilo, když vláda zavedla dan z mimořádných zisků a spočítala, že to hodí 100 mld, a skutečnost je asi 40 mld. Copak nikdo z vlády nepředpokládal, že firmy udělají vše v rámci zákona a někdy i mimo něj, aby platily co nejmenší daně, a tak je budou optimalizovat, co to půjde?

2 0
možnosti
ZZ

Všichni to věděli, ale pětikolka si to nechtěla připustit - vždyť to byl jejich hlavní tahák na oblbnutí mas !

1 1
možnosti
AK

Je to nějaké divné.

Šetření na důchodcích je rozpočtově zodpovědné.

Nákup nejdražších stíhaček na světě - to nezodpovědné není.

To vláda myslí vážně?

3 2
možnosti
VL

Kdybychom nekoupili ty americké F35, tak naštveme Američany. A to si přeci nemůžeme dovolit. Naštvat dva miliony vlastních důchodců, to je prkotina, to vládu nezajímá

2 0
možnosti
JV

Stanjura by vám vysvětlil, že za všechno může Babiš, Kalousek, Husák, Gottwald, František Josef I. Marie Terezie, Jiří z Poděbrad, Přemysl Otakar II, Svatopluk a Sámo. Premiér Fiala by jej projevem k národu podpořil a před televizní obrazovkou by cvičil sokolskou prostnou, jak má ve zvyku.

7 1
možnosti

Otázky Václava Moravce (neděla 23.4.) - Kalousek a Rusnok. Stačí, aby vláda použila jejich návrhy na snížení výdajů, ale na to nemají odvahu.

3 0
možnosti
ZZ

Vámi jmenovaní patřili k těm nejhorším ministrům financí, ale Síkela je oba ještě předčí !

0 1
možnosti
JK

Tady vidíte, jak pravice klame lidi.

4 4
možnosti
TZ

Zvýšit daně, snizit výdaje... Čím dříve, tím lépe...

2 3
možnosti
Foto

Daně snížit, výdaje snížit tak aby byl rozpočet vyrovnaný.

4 0
možnosti
MK

Tento spolek se nikdy neměl dostat k vládě. Odbornost žádná, morální kredit také žádný. Sami to nepoloží a udělat plošné škrty na to nemají jak říká Klaus, Kalousek a další. Cesta do Řecka je čím dál jistější.

17 7
možnosti
JS

Není tady žádná jiná strana která by přišla s něčím rozumným. Každý jen slibuje.To co slibovala ODS před volbami bylo před válkou a energetickou krizi. Opozice jen poukazuje na chyby jako by je oni při vládnutí nedělali. Veškerou snahu k šetření ihned média zkritizují, to se pak těžko něco prosazuje.

4 4
možnosti
JR

J64a56n 12R38á34ž

24. 4. 2023 15:11

Stanjura by měl nejprve přemýšlet nad tím, jak peníze ve státní kase udržet, to jest přemýšlet jak proškrtat výdajovou složku a teprve pak přemýšlet nad tím, jak další peníze do eráru dostat. Ale jak už je u nás zvykem, vláda vždy řeší raději jak peníze získat, než jak je ušetřit. Vymyslet nové daně je jednodušší a pro vládu méně rizikové, než ořezat mandatorní výdaje a redukovat státní správu

22 1
možnosti
JS

Stanjura přemýšlel a osekal třeba poštu a finančáky. Jak na to reagovaly média jsme viděli. Vše se jen neguje, to se pak těžko vládne.

0 0
možnosti

Tato vláda se zprofanovala již svým vznikem koalic před volbami. Poté předvolebními žvásty. Ano, bohužel žvásty lehce doložitelnými. Okamžitě se projevilo to, že výtky, že jejich program byl pouze "antibabiš" se ukázaly jako správné. Když minulá vláda šetřila, řvali ať rozhazuje. Tu soukromníkům, učitelům apod. Dnes je to dohnalo a i přesto se nestydí sáhnout na peníze důchodcům (s tím souhlas) ale zároveň sobě přidat. Tak něco nemorálního už tu dlouho nebylo. šetřit tím, že do trychtýře lejeme více vody, to snad "umí" jen současný ministr financí a rozlývat se nad tím, jak zatočil s Covidem(po jeho ústupu) zase současný ministr zdravotnictví....podobných tragédů je ve vládě ještě více.

19 12
možnosti
RC

Co je na volebnich koalicich spatne?

Minula vlada setrila? A proto navysila povinne vydaje za 4 roky o 380 mld., kdyz Sobotkovi stacilo 100 mld.?

5 15
možnosti
Foto

J56o18s13e20f 45B38á87r10t65a

24. 4. 2023 13:22

Úplně neschopni je správně. Vláda bere peníze poplatníkům a bere si půjčku na Ukrajinu, zestátnit ČEZ je nemožné - z čeho by ODS žila..... To je tak směšné, nakonec i ti skalní procitnou.

15 15
možnosti
JZ

Jasně, řekli to v Kremlu, tak to bude pravda.

7 23
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)