Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

S opuštěním Lipské burzy naprosto souhlasím nota bene v situaci, kdy si ČEZ ještě od českých spotřebitelů drze půjčí 74 mld na zaplacení povinné burzovní zálohy. Před lipskou burzou ČEZ v pohodě obchodoval na burze pražské. Odchod do Lipska byl ryze dobrovolný.

2 0
možnosti
LN

Co to plácáte? ČEZ obchoduje na obou burzách (a mnoha dalších). A pozor, teď to přijde - PXE je součástí EEX! A teď ještě větší pozor - srovnejte si ceny v Praze a v Lipsku.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
Foto

Pokud může elektřina volně plynout přes hranice, je logické, že vznikla burza, přes kterou ji obchodníci nakupují. A protože burza je místo, kde se nejsnadněji kontinuálně maximalizuje zisk, zcela logicky na ni zamířili i čeští producenti elektřiny. EU to nikdy nenařídila. Byl to logický krok obchodníků. Nakupují obchodníci a ne státy, takže s EU to nesouvisí. Jak poznáte, která elektřina, která proudí v drátech je od nás a která ne.

0 0
možnosti
Foto

Zrušení prodeje emisních povolenek by do roku 2030 připravilo Česko o přibližně 500 miliard korun na investice.

0 4
možnosti
JD

Vláda koná, pořídila podíl v terminálu v Holandsku. Vláda se snaží zajistit plyn. O cenu ovšem nejde. Jde o objem.

0 0
možnosti
PK

Koná , ale jak..co se týče plynu, tak jeho nákupy jsou nedostatečné. Plyn, který nebyl dodán v prvním pololetí, bude chybět. Dnes pracuje Nord Stream 1 jen na 40 % své kapacity a proto nebude možné dosáhnout takové úrovně zásob, protože se zapomíná, že vedle dodávek pro zásobníky je nutno dodávat také pro současnou spotřebu v průmyslu atd. Nord Stream 2 s kapacitou 58 mld. m3 ročně je zatím uzavřen

3 2
možnosti
JK

Takže pan autor považující sám sebe za PRAVICOVÉHO KONZERVATIVCE navrhuje opuštění velkého svobodného trhu energií, uzavření na území velmi malé republiky a legislativní zákaz svobodného prodeje elektřiny.

V deklaraci jeho spolku Podnikatelské odbory stojí, cituji, "tlak státu na podnikání překročil míru snesitelnosti."

To musí být zajímavý spolek. A co zakázat vývoz české pracovní síly Potřebujeme je tady. Navrhuju takový jako zábrany na hranicích.

9 3
možnosti
LN

Přesně, to je pravicový konzervativec jak vyšitý ;-D Ale tak chápu, že je to příjemnější označení svého názoru, než přiznat socialistické choutky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)