Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Ano, změna je nutná!

Kromě popsaného problému je tu ještě jeden problém! Politici si zřizují pro sebe, pro své kamarády a pro kamarády svých kamrádů teplá, dobře placená místečka, kde se nemusí tolik makat! Těch místeček je tolik, že to snižuje nezaměstnanost pod únosnou mez a chybí lidé na práci! Co s tím?

:-)

0 0
možnosti
KT

No tak až ty volby vyhrajete, prostě ty platy státních zaměstnanců zase zkrouhnete.

To přece není žádný problém.

0 1
možnosti
JR

J24a71n 17R25á43ž

27. 9. 2021 13:46

Babiš naštěstí brzdí Maláčovou v jejich fantasmagorických plánech přidat všem státním zaměstnancům 10%, takže plán na rozhazování peněz nejde stoprocentně za Babišem. Ten se v jedné debatě dokonce dal slyšet, že byrokratické složce státní správy se platy zvedat nebudou nad rámec inflace, tedy cca 3%..

Ke státním zaměstnancům.: Při úvahách o platech ve státní správě je velmi důležité si uvědomit, že v roce 2021 máme v ČR 482 270 (oproti roku 2016 nárůst o 50tis.) státních zaměstnanců a k tomuto počtu musíme přidat i zaměstnance městských magistrátů, kteří jsou také zaměstnanci státu a zaměstnance různých nevládních organizací napojených na státní rozpočet.. Z celkového počtu státních zaměstnanců byrokraté v úřadech tvoří jen malé procento - cca 66 tis.osob.. Většina jsou učitelé, vojáci, policisté, hasiči, lékaři, zdravotní sestry, soudci, státní zástupci, vězeňská služba a další. Těm by se přidat mělo, ale výhradně selektivně, nikoliv plošně jak si přejí socialisté!

A já bych dodal, že by se dalo ušetřit na výdajích státu razantní selekcí nákladů u většiny neziskových organizací,, včetně úplného zrušení státních příspěvků u mnoha z nich, které nevykazují reálné pro společnost prospěšné výsledky své činnosti. To se netýká těch organizací, které se zabývají sociálními službami.

S počty byrokratů se bez změny služebního zákona a důkladné nestranné inventury tabulkových počtů na jednotlivých úřadech moc hýbat nedá!

0 1
možnosti
LK

L95u31b16o74š 36K47r41i66m25l

27. 9. 2021 16:25

Souhlasím s Vaším popisem jen s malou výhradou. Lékaři a sestry nejsou státními zaměstnanci neb jsou placeni z úhrad ze zdravotního pojištění. To stojí mimo mimo státní rozpočet a roční výběr je pro rok 2020 350 miliard a pro rok 2021 cca 370 miliard korun.

0 0
možnosti
JS

Jediné co není korupce je zvyšování zisku podnikatelů.

0 0
možnosti
Foto

Jediné co brání zvyšování zisku u podnikatelů je konkurenční prostředí, které vláda neustále omezuje.

2 0
možnosti
JK

Zcela jasně a záměrně viditelný úplatek státním úředníkům v tomto sektoru nemá ten stejný úspěch, jako uplácení důchodců. Úředních mají vyšší vzdělání a mají i daleko lepší rozhled celostátní a mezinárodní. Navíc tím vypálí Babiš do úředníků stigma, se kterým se musí vůči svému okolí vyrovnat, tahle polarizace jasně odhalí sympatie úředníků, což může být indikátor pro nadřízené. Rozeštvávání společnosti se Babišovi opravdu daří.

Stejně populistické je vyhlašování kolik úředníků bude propuštěno a kolik agend zrušeno. Tohle mezi úředníky klid nevnese a jakýkoliv požadavek na součinnost a iniciativu jde bezpečně do prázdna. Navíc vyhození úředníci mají pak zase cejch těch co měli teplé fleky a za nicnedělání brali obrovské peníze, další uplatnění v privátu je radikálně sníženo.

Státní správa musí jet kontinuálně, nelze na půl roku udělat odstávku. Proto je jakákoliv větší reforma dost složitá, nejjednodušší je nechat běžet dvě platformy (novou a starou) zároveň a postupně přesouvat, rozdělovat, slučovat rušit a zavádět nové postupy tak, aby občan nepřišel o zákonem daný úřednický komfort. Jenže to stojí po dobu reformy ohromné náklady navíc, které se vrátí až za několik let. Učiněné politické pohřebiště.

Takže cesta je nabrat partu vizionářů, kteří navrhnou celou soustavu státní správy tak, jak bude vypadat za 5, nebo 10 let. Navrhnout a spočítat co k tomu bude potřeba a celé to rozdělit na smysluplné segmenty. Ty pak postupně implementovat. Pozor nesmí se to dostat do skluzu, koncepce v čase ztrácí efektivitu díky pokroku, který neumíme předem odhadnout.

Zdlouhavé řešení, vyžadující odbornost a koordinaci i maličkostí není politicky "zábavné" téma. Voličům to těžko vysvětlíte a výsledek nebude v jednom volebním období. Podobně jsou na tom všechny reformy, i ta důchodová.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS