Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přiznejme si ale otevřeně.... živnostníci nadávají, ale dál si budou svého drába platit. Pokud nezačne platit to, co platí ve svobodné společnosti v obchodě a službách a sice, že ten kdo platí rozhoduje a pokud nerozhoduje, tak přestane platit, tak se nikam nehneme a dráb bude silnější a silnější.

Je z toho jediná cesta pro živnostníky ... zrušit registraci k DPH, když to nepomůže optimalizovat své příjmy a daně tak, aby stát nedostal pokud možno nic. Zatížit státní byrokracii množstvím zbytečné práce tak, že jim nezbude čas dělat cokoliv smysluplného. Dřív nebo později tak svůj omyl pocítí i ti, kdo dnes Babiše podporují. Zvednou se jim silně jejich výdaje a pomocná ruka státu bude pro ně nedostupná.

1 0
možnosti

V EU se v několikaleté periodicitě opakuje pořád stejné divadlo kolem daňových rájů (odhady říkají, že v nich mizí každý rok bilion Euro):

- několik přistižených politiků odstoupí a ostatní řeknou, že se už konečně s daňovými ráji musí něco udělat

- ekonomové nám vysvětlí, že součástí tržní ekonomiky je právo na soukromí

- právníci řeknou, že ulévání peněz firem a bohatých (kteří ty firmy vlastní) do daňových rájů nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu. A že i kdyby naplňovalo, stejně se to nedá prokázat.

No a po čase se vymyslí nové reformy, jak aspoň částečně kompenzovat vyvádění peněz do daňových rájů vyšším zdaněním nebo důkladnějším vymáháním daní u těch, kteří se nemohou bránit a nebo odejít - zaměstnanců a malých a středních podnikatelů a živnostníků.

Solidaritu s uprchlíky po nás různí politici požadují často, ale solidaritu neplatících daně s těmi, kdo daně platí, tu nepožaduje nikdo...

A co takhle uprchlíky podle kvót začít rozesílat do daňových rájů?

Pak by snad měli politici důvod začít jedno i druhé opravdu řešit...

0 0
možnosti
Foto

Daňový ráj, to je takové místo na světě, kde vás méně okradou.

0 0
možnosti

Jak píši všude kolem dokola,stát a korporace jedno jsou a spějí k vytvoření bipolární společnosti,extrémně bohatí a zbytek chudiny,je to v jejich zájmu,živnostníci a střední vrstva je nebezpečná sorta podezřelých lidí která má totiž nestoudné požadavky chtít být nezávislá,od státu nic nebrat, ale ó ta drzost, oni dokonce státu ani nechtějí nic dávat,to přeci není možné ,správný občanský přístup je vše odevzdat vrchnosti a pak čekat na drobty z panského stolu v podobě sociálních dávek.

Čím více lidí navážeme na sociální systém tím víc závislých a tím snadno ovládaných a manipulovatelných vytvoříme.

Z živnostníků a střední vrstvy stejně nic dobrého nekouká,zlikvidovat!

Každý režim a dfoba má svého třídního nepřítele,současný byrokratickokorporatistický moloch jej má také.

Extrémně bohatí s evždy vyvážou s těmi nic neuděláme,tak je lepší s nimi symbioticky koexistovat a za ohýbání legislativy k jejich obrazu nějakou tu malou domů.

To že bohatí staví hradby právě proti těm,kteří se šplhají na jejich místa je taktéž zcela logické,nicméně stát by jim v tom aktivně neměl pomáhat,stát ma garantovat rovné podmínky,což se oklikou vracíme k minimalizaci státu,která je ale bohužel nereálná...

Sice to není konspirace,to ne,nicméně je to tak nějak atomatické a logické vyústění situace kdy stále větší část ekonomické sféry ovládá stát,je to důsledek sílící centrální správy a v čase neustále rostoucí míry přerozdělování.

Posledním dokonalým krokem bude zákaz hotovosti...

0 0
možnosti

Velmi přesně popsáno.

A jede se dál.

Ministr Mládek chystá likvidaci malých a středních telekomunikačních firem. Jediným jeho odborným argumentem je, že je jich moc! Těch firem je dnes nyní cca 2000 a zaměstnávají cca 10-15tis lidí. Mládek neví co s lidmi z OKD, ale tam kde to není vidět klidně zlikviduje pracovní místa. Sociální demokrat!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS