Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celá EET je naprostá blbost. To že drobní živnostníci neplatí daně je dáno

vysokými výdajovými paušály. / Řemeslníci 80%/  Dá se říci že většina živnostníků na tyto paušály přešla a tím pádem jim vychází nulové zdanění.

Tím se vysvětluje i propad ve vybírání daní, který po zavedení těchto paušálů nastal. Takže většina řemeslníků nemá důvod šidit na daních, neboť už teď žádné neplatí.  Nejjednodušší řešení tohoto problému je stanovit minimální

povinnou daň a nemusíme zaměstnávat armádu lidí, kteří budou parazitovat na EET.

0 1
možnosti
Foto

Podnikatel, který se snaží zatajit své podnikání před státem se z hlediska vyššího principu mravního nedopouští žádného zločinu.  I já schvaluji ty co se rozhodli, že se nenechají jen tak oloupit (zdanit).   Budou to právě tito lidé, kteří jsou schopni uvést věci do souladu až stát zkrachuje.

0 0
možnosti

Babišova doktrína zní MALÉ FIRMY JSOU NA PRD. Doktrína socanů říká ŽIVNOSTNÍCI JSOU PARAZITI. Lepší shoda ve vládní koalici ještě niky nebyla.

1 0
možnosti

Ze by byl tak hloupy?

0 0
možnosti

Mozna bude jednim z duvodu to, ze nez prisli k moci komunisti, tak se zivnost ci podnik dedily a dedicove jiz meli zkusenosti z domu. Po slavne privatizaci zacal podnikat kdejaky neumel a podvodnik.

Myslim, ze tem opravdu sikovnym a poctivym nikdo nezavidi a ze jsou take uznavani.

0 0
možnosti

Mimochodem - hranice pro prihlaseni platcu DPH je obrat 1 mil.

Takze pokud firma ma vetsi obrat, tak stat uz ma tech informaci hodne. Staci jen radne kontrolovat a hlavne citelne postihovat. A na firme, ktera ma mensi obraty si EET moc nevezme.

0 0
možnosti

Obecna poznaka k tomu problemu Internetu a EET -

nasel jsem si, ze na okrase Zdar nad Sazavou je u O2 pokryti LTE 98.4% obyvatel. T-mobile 97.8%, Vodafone 71%.

Takze ta cca 2% proste nemohou podnikat v oborech, kde EET bude potreba?

V Karlovarskem kraji je pokryti 93% osob, v okres Trutnov 93%. Takze je 7% nepokrytych lidi.

Moje zkusenost je navic takova, ze tam, kde je LTE v mnoha pripadech nejde 3G. Operatori udavaji, ze v miste, kde mam chalupu, je pokryti LTE i pro interier budov. Moje zkusenost je takova, ze pokud mam mobil u okna, tak (s velkymi vypadky) signal mam, ale uvnitr mistnosti jiz ne. Casto se ani neda dovolat. A to nejsou hory, je to Vysocina.

Takze budeme diskvalifikovat z podnikani vyzadujici EET lidi, kteri maji proste tu smulu, ze jsou pro operatory nezajimavi, protoze by to bylo drahe?

2 0
možnosti

1 platba EET má mít datovou velikost 6 kilobajtů. S tím by nebyl větší problém ani při prastarém připojení telefonním modemem.

A pokud po několika sekundách nedojde k připojení na internet a zařízení bude stále off line, vytiskne se účtenka i tak. A platby se pošlou, až bude připojení na internet funkční.

Měl by tak stačit třeba normální noťas (s přenosnou tiskárnou) , který bude živnostník nosit s sebou a který připojí k internetu večer, až přijede domů.

Aspoň takhle to bylo řečeno Babišovou náměstkyní.

0 0
možnosti

Svým způsobem dneska podnikatelé stát okrádají.

Neustále řvou, že nemají lidi a přitom nezaměstnané ze znevýhodněných skupin, kteří jsou bez práce evidovaní na pracáku a na dávkách, jako uchazeče o práci automaticky všechny ignorují a odmítají, bez ohledu na jejich znalosti, zkušenosti a praxi.

Na jedné straně tak ždímají stát o peníze, které stát poslušně podle jejich řevu o nedostatku technicky vzdělaných lidí  navíc vkládá do našeho beztak už zbytnělého školství, aby podnikatelům až pod nos přistrčil hotové "ideální" zaměstnance. Nebo o peníze, které stát navíc vynaloží na zrychlený dovoz oněch 500 Ukrajinců....

Na druhé straně lidi, kteří by dávno mohli pracovat coby zaměstnanci a státu generovat peníze na odvodech a daních, kvůli jejich hloupým předsudkům, lenosti a ignoranci  zbytečně i nadále zůstávají na dávkách na ÚP.

0 0
možnosti

Muj znamy vzal na praci znameho sveho kamarada. Ten novy zamestnanec byl na UP, bylo mu neco pres dvacet. Ukazalo se, ze je liny, neustale musel odpocivat, zatimco chlapi 40+ makali, i kdyz jsou jejich schranky mnohem opotrebovanejsi. Po kratke dobe se hodil marod. Po 14 dnech (kdy mu musel platit nemocenskou) ho doktor uschopnil. Neprisel do prace. Kdyz ho hledali, tak rekl, ze se citi mizerne a sel zase marodit. Takze znamy zase solil nemocenskou. Takze se rozloucili.

Nezamestnanych je dost, ale rad z nich vlastne ani pracovat nechce.

1 0
možnosti

Bábkovy obecné kecy o ničem.

Pan Bábek držel hubu v době, kdy na nerovnost v placení sociálního a zdravotního pojištění zaměstnanců a OSVČ upozorňovali Bábkovi ideologičtí soudruzi Kalousek a spol. v bývalé Nečasově vládě.

Teď najednou je Bábek velkým bojovníkem, když to samé říká vláda levicová.

Zásadní ovšem je, že tato vláda nehodlá zvýšit sociální ani zdravotní pojištění živnostníkům. Hodlá jen dohlížet na to, aby platili pojištění ze skutečných příjmů a nikoli z příjmů "fiktivních".

Já sám jsem OSVČ, takže vím, jak to funguje. Pan Bábek má sice živnostenský list, ale pracuje jako zaměstnanec (i když na pozici ředitele). Možná by se měl podívat, jak vysoké jsou odvody z jeho ředitelského platu proti odvodům živnostníka majícího stejné příjmy jako zaměstnanec Bábek.

A znovu opakuji: nejde o to, aby se zvýšily odvody živnostníkům. Jde o to, aby živnostník ty odvody přiznal a nefixloval.

1 1
možnosti

EET nejak zajisti, aby v ni byly vsechny prijmy? Ony tam nejak samy naskacou?

Kde je kontrolni funkce FU?

0 0
možnosti

P60a44v31e43l 15M13a89t21a58s

11. 11. 2015 9:56

"Jsou lidé, kteří by na otázku, jestli podnikatelé a živnostníci okrádají stát, odpověděli ANO. Já říkám jasné NE."

A já k tomu dodám: Spíše naopak - stát často okrádá malé podnikatele a živnostníky!

3 0
možnosti

Jak stát okráda živnostníky? Já jsem živnostník a opravdu netuším, jak by mě mohl stát okrást.

0 0
možnosti

D94a13v94i39d 84V63l92k

11. 11. 2015 9:55

V mnohém máte pravdu. Na druhé straně mně jako živnostníkovi který 21 let platí daně by mohla EET(pokud bude fungovat čemuž moc nevěřím)pomoct s tím, že konečně zatne tipec darebákům co prodávají bez papírů a dělají načerno. Oba moc dobře víme, že živnostníci samozřejmě stát odrbávají jak mohou. Aspoň se vyčistí trh. Víte moc dobře že živnostníci odváděli na dani z příjmu přes 10 miliard a dnes je to myslím miliarda. Můžeme si za tvrdý přístup sami svou nenažraností, ale chce to odvahu podívat se pravdě do očí. Jiná věc je co budou dělat Ti chudáci, co si vydělají 10 tisíc měsíčně v nějakém krámku. Podle mne by byla nejlepší paušální daň, nebo úhrada za koncesi bez nutnosti vedení účetnictví do určitého obratu. Stát by dostal daleko víc peněz a daňaři, kteří by ostrouhali mají peněz dost. A taky by si měl Babiš uvědomit, že jenom on podojí stát na dotacích asi o půlku z toho co z nás ze všech vytluče a to je to pravé svinstvo.

1 0
možnosti

Pan Bábek ví kulový o tom, jak my živnostníci odrbáváme či neodrbáváme stát na odvodech a daních. On sám je totiž zaměstnanec. A nejspíš ani netuší, kolik procent z jeho superhrubé mzdy končí ve státní pokladně. Mzdu mu totiž vypočítává mzdová účetní.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS