Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Mimochodem: Zřejmě jste zvyklý své lidi přeplácet. Tak o třetinu. Alepoň podle loňské ztráty 2,6 mil. Kč  (při tržbách 17 miliónů a odobních nákladech 10 mil. Kč). V roce 2012 to byla +- nula.  A záporný vlastní kapitál. Společnost je předlužená (vyšší cizí kapitál než celková aktiva).

0 0
možnosti
VH

Souhlasil bych, kdybych nevěděl, že:

1. Kvalita poslanců odpovídá a bude odpovídat výběru voličů. Pokud voliči posunou na volitelná místa Jandáka (ČSSD) či Bendu (ODS), nepomůže ani milión měsíčně. (PS: Stalo se, i když možná nevěříte.)

2.  Nesouhlasím s teorií, že by platy měly být podle "postavení". I když v politice jsou.

3.  Nezodpovědní se vyššími platy zodpovědnějšími nestanou (viz např. mnoho příkladů soudců). Zodpovědnost je povahová vlastnost. (Mimochodem: jaká pravidla například máte na mysli? Kolik ukazatelů /třeba kvality zákonů/ bude možné vyhodnotit v průběhu krátkého čtyřletého období. A kolik jich bude výrazně ovlivněno rozhodováním v obdobích předešlých.)

    Takže souhlasit lze pouze s konstatováním, že poslanci - převážně hlasovací stroje (neboť navzdory Ústavě jsou programováni předsednictvy stran) - ovlivňují vývoj státu na dlouhé roky.  Nekvalifikovaně. Protože kvalifikaci pro všechny schvalované normy nemají a mít nemohou.

2 0
možnosti
JV

Možná jste dobrý podnikatel, rozhodně jste však naivní člověk pokud si myslíte, že v politice existuje přímá úměrnost mezi výší mzdy a kvalitou práce, že by politik (nejen poslanec) nesl jinou než politickou odpovědnost za svá rozhodnutí. Bohužel, realita je naprosto odlišná a tomu, co jste napsal, by se musel podivit snad i žák základní školy Rv

2 0
možnosti
JM

Výše příjmu určuje kvalitu člověka?

1 0
možnosti
VH

Ano - podle věčného poslance pana Bendy (viz televizní vystoupení při "boji" za zrušení daňového zatížení poslaneckých náhrad).

1 0
možnosti
LZ

Vážně si myslíte, že díky vyššímu platu budou poslanci pracovitější, zodpovědnější atd? Pak jste, milý pane, naivka jak hrom. A to u podnikatele je dosti nezvyklý jev...

5 0
možnosti
JC

Nesouhlasím s Vámi.

Platy poslanců i dalších ústavních činitelů i uvolněných zastupitelů krajů a obcí by měly být odvozovány pevným, zákonem daným, algoritmem od průměrného příjmu (platů a mezd) na jimi spravovaném území (stát, kraj, obec) za předchozí kalendářní rok.

Aby tak bylo zajištěno jejich "sepětí s lidem". Aby jim stoupala či klesala životní úroveň stejně jako těm, kteří je zvolili. Aby také sami nesli důsledky svých činů.

Například (tedy jde jen o řečnický příklad, nikoli o konkrétní návrh): Za funkci poslance řádně vykonávanou (tedy za skutečnou celměsíční účast na jednáních ve sněmovně): 200 % průměru. Za činnost ve výboru + 10 %. Za předsednictví výboru + dalších 10 %. Atd. atp.

A k tomu je též třeba zakázat souběh - pobírání platů za funkce současně vykonávané v legislativě, exekutivě, justitici a územní samosprávě.

3 0
možnosti
ZB

Kdejaký IT nebo programátor bere víc .... ale když neodvádí svou práci dobře, tak končí... a poslance jen tak neodvoláte ... ty čtyři roky má jisté.

6 0
možnosti
TD

Jelikož Váš bod 3 je zcela neprůchodný, tak vše zůstane při starém.

3 0
možnosti
VH

Nejen neprůchodný, ale fakticky i nereálný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)