Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Zřejmě proto komunisté o atentátu na Heidricha natočili film :-), protože ho neschvalovali...

Když pomineme to, že chcete najít nějaký pěkný výraz pro vraždu, možná bychom mohli vstoupit do oné doby a zjistit, co se dělo.

Heidrich měl být zrovna přeložen do Francie, protože Francouzský odpor sílil a odpor v Českém protektorátu slábnul. Ať se komunisté snažili, co to šlo, zdejší podloubí na tom bylo špatně a nekomunisté si o nějakém odboji mohli nechat zdát.

Rozhodnutí zabít Heidricha navíc nebylo rozhodnutí Československé exilové vlády v Londýně. Toto rozhodnutí udělali Spojenci za nás. Ten, kdo toto rozhodnutí udělal, věděl, co bude u nás následovat, a chtěl Heidrichovi zabránit přejezd do Francie. Je zajímavým faktem, že právě v době, kdy byl zabit, zvolňoval svůj perzekuční tlak. Navíc celá akce nebyla komunikována řádně s Moskvou, což spoustu lidí taky nakrknulo.

Zase na druhou stranu aspoň nás to nestálo náš zlatý poklad ve Švýcarsku. O ten jsme přišli po válce, když Briti chtěli zaplatit vybavení našich letců.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

25. 10. 2012 7:52
Hrdinové se dnes,

na rozdíl od heydrichů, kterých přibývá, bohužel už nerodí. Práce by měli dost.

0 0
možnosti
JM

klondyke

24. 10. 2012 17:49
254?

A nebyly to tisíce? A nejen v Mauthausenu, ale i v Kobylisích. Lidice, Ležáky se do toho nepočítaj?

0 0
možnosti
C

carolusI

24. 10. 2012 15:25
Děkuji

skvělý článek  R^R^

1 0
možnosti
JS

člověk z novinek

24. 10. 2012 13:43
Je dobré, že to stále někdo připomíná

Možná by stálo za to pro úplnost dodat, že jako odvetu za atentát na Heydricha Němci popravili více než pět tisíc osob, včetně téměř šesti set lidí zastřelených v Kobylisích přímo v souvislosti s atentátem. Popravovat děcka mohli opravdu jen totální morální zrůdy. V těchto případech věřím, že ti, co páchali tyto zrůdnosti, opravdu "vstupují do jámy, kde je jen pláč a skřípění zubů" – jak píše Bible.

1 0
možnosti
VK

puoyt

24. 10. 2012 13:26
Kolik stovek bezdomovcu zabila "demokracie"

na ulicich bohateho Ceska ?

0 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

24. 10. 2012 14:05
Re: Kolik stovek bezdomovcu zabila

Jasný, vládní úředníci chodí po nocích temnými uličkami a odstřelují jednoho bezdomovce za druhým ...

Pokud máte na mysli to, že každou zimu dojde k tragédiím, kdy někteří lidé umrznou, pak je ale důležité se zamyslet, jak dalece je vinen za tento stav stát a jak dalece dotyčný člověk sám. Mnozí ani nevyhledávají azylové domy, přístřešky a podobně. Třebas i proto, že tam musí střízliví. A to je pro mnohé neřešitelný problém.

Ano, jsou na ulici i lidé, kteří tam nejsou zcela vlastní vinou, ale ti se zpravidla snaží svou situaci řešit. A dovoluji si k tomu podotknout, že řešení má každá taková situace. Ten kdo ji neřeší, tak pak už opravdu nevím, jak mu pomoci? Dát mu peníze jen tak? Dát mu byt jen tak? Dát mu něco, o co se ani malinkým kousíčkem své snahy nepřičinil? Poraďte.

Jinak je Váš příspěvek jen hloupým a tupým plácnutím, kterým mimo to urážíte oběť těch popravených, k jejichž připomenutí a poctě autor článek napsal.

Styďte se!!!! .... pokud to umíte :o(

3 0
možnosti
KN

Karl Novak

24. 10. 2012 13:00
Skvělé !

R^

Snad bych jen raději použil pojmu povraždili místo popravili.

1 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)