Progresivisté všech zemí, spojte se!

5. 05. 2023 10:27:40
Progresivismus je neomarxistický levičácký směr, je to komunismus v novém hávu. A cílem progresivistů není nic menšího než ovládnutí společnosti, nastolení vlády levice a porážka kapitalismu.

O progresivismu a progresivistech se příliš nemluví a nepíše. Neuslyšíte o nich v televizích, tento pojem nepoužívají rozhlasové redakce, ani novináři mainstreamových deníků. Proč? Protože oni sami jsou často progresivisté. A pokud jimi nejsou, chápou, kdo vládne, kdo je jejich chlebodárce, a tak tiše mlčí a dělají, jako by žádný progresivismus ani progresivisté neexistovali.

Co je to progresivismus? A je to komunismus?

Progresivismus není nový jev. Už pro osvícenství byl tento směr pojmenován, a např. Wikipedie o progresivismu říká, že je to pokrokářství, politická filozofie podporující reformy společnosti, že vychází z myšlenky, podle níž je pokrok ve vědě, technologiích, ekonomickém rozvoji a společenském uspořádání nezbytný pro zlepšení situace lidí. Až idylický popis progresivismu, zvláště, když s ním máme dnes úplně jinou zkušenost.

Dnešní progresivismus je levičácká platforma. Nečekejme změnu k lepšímu. Využití vědy, moderních technologií či nových přístupů k společnosti – to vše je pro dnešní neomarxistické progresivisty jen záminkou k tažení za mocí nad společností. Ano, to je jediným skutečným cílem dnešních progresivistů – ovládnutí společnosti, nastolení vlády levice, porážka kapitalismu.

Podle činů poznáte je. Koho? No přece progresivisty-komunisty.

Progresivisté se všemi možnými prostředky snaží omezit či alespoň narušit přirozené vztahy ve společnosti – vztahy rodinné, partnerské i ekonomické. Trnem v oku je jim existence národů a národních států. Jistě, pokud se jim to hodí do krámu, pak budou klidně podporovat třeba samostatné Skotsko, jen když tím uškodí Velké Británii, která měla tu drzost a opustila jejich impérium.

Kdo je a jaký je progresivista

V první řadě by sám sebe nikdy progresivistou nenazval. Také velmi skrývá svoje levičáctví – nejčastěji se označuje za liberála či dokonce za středopravého liberála. Je to ale skrytý komunista.

Progresivista důsledně šíří myšlenku, že rozdělení společnosti na pravici a levici je dávno překonané, a že se lidé spíše identifikují s politikou podle obsahu či témat. To je chytré, protože tím se levicový progresivista vyhýbá nutnosti přiznat barvu. A v jeho případě je to nepochybně barva rudá.

Progresivistu poznáte už podle řeči těla. Navenek se tváří jako dobro samo. Milá tvář, mírné, až přátelské chování, rozvážná mluva a velmi konzistentní a uvážlivé postoje a názory v diskuzi. Ve skutečnosti je diskuze s ním plná demagogie, naučených frází a nacvičených argumentů. Skutečně nacvičených, protože tohle mají dnešní levičáci a jejich předchůdci komunisté společné – důslednou přípravu, trénink otázek a odpovědí, a ideologickou kázeň. Progresivista - komunista.

Lze progresivisty nějak psychologicky charakterizovat? Lze o nich hovořit, jako o jistém typu lidí? S jistou mírou nepřesnosti to je možné. Pojďme to zkusit.

Progresivista se podobá věřícímu člověk. Jeho víra má však rysy bigotního sektářství. Je to člověk, který neuznává jiné názory a postoje nežli ty, které má šířit. Za maskou dobra se skrývá nepřátelství ke všemu, co neodpovídá jeho ideologii, ke všemu, jak by nám řekl on sám, starému, zaostalému, nemodernímu, škodlivému.

Ano, pro progresivistu je škodlivé vše, co on neuznává. Progresivista je netolerantní, trpí totiž komplexem svatého spravedlivého. Přes svoje přátelské a často velmi mírné vystupování je to člověk vnitřně nadutý a nesmiřitelný. Jeho arogance, s kterou přistupuje k lidem starým, málo vzdělaným, ke všem lidem, kteří chtějí cokoli, co on nechce, se často mění až v agresivitu. Ale i agresivní dokáže být progresivista s úsměvem a s široce otevřenýma rozzářenýma očima. Nebezpečné mimikry.

Progresivista sám sebe považuje za morální autoritu a „ví“, že jen jeho způsob života, který prosazuje, je ten jediný správný. A prosazovat progresivista umí! Udělá cokoli, aby svým nepřátelům (protože my všichni, a je nás obrovská většina, jsme jeho nepřátelé) znepříjemnil život, aby dosáhl toho, že budou žít podle jeho představ.

Progresivista nespoléhá na diskuzi, nedělá osvětu. Progresivista vyžaduje, požaduje, vymáhá. Chce, aby se věci měnily podle něj, abychom žili tak, jak si on předsevzal. Progresivista vystupuje tak, jako by měl právo rozhodovat, jako bychom byli povinni jeho postoje a názory bez reptání přijmout.

Cílem progresivisty je vždy dosažení nějaké změny. Progresivista tvrdě vyžaduje právo rozhodovat či ovlivňovat rozhodnutí, ale za důsledky, které jeho aktivity přinesou, nenese žádnou odpovědnost. Typický levičák.

Co je to tedy progresivismus?
Je to neomarxistický levičácký směr, je to komunismus v novém hávu.

Kdo je progresivista?
Dnešní progresivista je do sebe zahleděný agresivní levičák, který chce měnit společnost, i kdyby ji to mělo zničit.

Začasté je progresivista jen užitečný idiot bojující ve jménu svaté věci klimatu, LGBT, MeToo, rasové rovnosti a já nevím čeho ještě, aby ve skutečnosti sloužil zájmům nadnárodních kapitálových skupin. Takže on je vlastně ten progresivista zneužívaný chudák. Mělo by mi ho být líto, ale není.

Autor: Radomil Bábek | pátek 5.5.2023 10:27 | karma článku: 27.59 | přečteno: 551x

Další články blogera

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 37.18 | Přečteno: 923 | Diskuse

Radomil Bábek

Kam kráčíš, Evropská unie? Doleva, ostře doleva!

Kupředu levá, zpátky ni krok! Slova budovatelské písničky jako meluzína nenápadně víří vzduchem. Už zase ta rudá častuška zní na pozadí dějů.

12.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 36.82 | Přečteno: 1047 | Diskuse

Radomil Bábek

Česko ve formě? To uvidíme...

Komentář k vystoupení vlády a představení konsolidačního balíčku pod názvem Česko ve fomě. Bude Česko ve formě?

11.5.2023 v 16:00 | Karma článku: 25.71 | Přečteno: 488 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 20.35 | Přečteno: 339 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2305 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 99 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1543

Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...