Smířlivost vůči agresivnímu státu? Rakovina rozkládající svobodu.

1. 10. 2021 9:09:00
Smířlivost je na první pohled velmi sympatická. Smířlivý člověk budí dojem, že nechce vyvolávat konflikty, že se chce dohodnou, a vůbec, vypadá jako dobrák. Podívejme se však, kam taková smířlivost může vést.

V politice se používá pojem appeasement, což je přístup či politika smířlivosti a ústupků. Zatímco být smířlivý vypadá hezky, ustupování už tak sympatické není. Agresor totiž dosáhne svého, a ten smířlivý, ustupující, nakonec ostrouhá. Vede to často k tragickým koncům. Smířlivost a ústupky Británie a Francie umožnily Hitlerovi rozpoutat válečné běsnění a vyvražďování židů. Stejná politika appeasementu pustila k moci komunisty v Rusku nebo třeba Gottwaldovu rudou bandu u nás. Politika appeasementu má na svědomí teroristické tažení islamistů, a v posledních letech umožňuje Putinovu Rusku zabírat cizí země, provokovat a vydírat.

Nás, občany ČR trápí smířlivost a ústupky i ve zcela jiné oblasti - v podnikání, v chování státu k podnikatelům a živnostníkům.

My čeští podnikatelé a živnostníci máme problém, protože naše vlastní vláda, pokud takovou vládu můžeme označit za vlastní, vystupuje proti nám tvrdě a nepřátelsky. Vláda ČR, alespoň ta současná Babišova, dělá vše pro to, aby drobné české podnikání buď zaniklo, nebo aby nad ním získal stát neomezenou moc. Vláda proti nám poštvala svoje úřady. Úředníci kontrolují dodržování různých nesmyslných podmínek a předpisů. Kontroly jsou účelové a jedinou snahou úřadů a úředníků je zmáčknou podnikatele a živnostníky. Vláda a její úředníci se k nám posledních sedm let chovají jako naši nepřátelé, jako agresor.

Smířlivost či ustupování tlaku státu ohrožuje naši existenci. Nemůžeme a nesmíme ustupovat, nesmíme se nechat vehnat do pozice, kdy bychom sice neradi, ale smířlivě přijímali to, co si na nás vláda vymyslela. Taktika vlády je totiž taktikou agresora – kousek po kousku ukrajuje naši svobodu, až svobodní přestaneme být. Vláda vymýšlí nejneuvěřitelnější změny, novely zákonů, nová nařízení – a vždy v náš neprospěch, vždy proti nám.

Jako každý agresor si vláda buduje pátou kolonu. Aby vzbudili vládní politici zdání, že podnikatelé jsou spokojení, vybudovali si ministři skupinu kolaborujících spolků – HKČR, SOCR, AMSP, AHR, AČTO a některé další. Nejde samozřejmě o členy těch spolků, ti jsou v tom nevinně. Těmi Babišovými „spolupracovníky“ jsou lidé v čele těch spolků – Vladimír Dlouhý, Tomáš Prouza (dříve Marta Nováková), Václav Stárek, a dříve i Karel Havlíček, který z toho vytěžil ministerská křesla. Pro mne jsou tihle lidé horší než vládní úředníci, protože za zástěrkou hájení zájmu podnikatelů a živnostníků, jdou proti nim. Kolaborují s vládou. (Tady se hodí vysvětlit obsah pojmu kolaborant: Kolaborant je člověk, který spolupracuje s nepřítelem vlastních lidí proti zájmům vlastních lidí.)

Kolaborace lidí z podnikání s nepřátelsky se chovající státní správou by nám mohla stačit, my však ještě neseme zátěž opozičních parlamentních stran. Ty se za nás, malé podnikatele a živnostníky, rády postaví, tedy verbálně, protože slibem prý nezarmoutíš. Potom krátce před volbami se nechávají vůdci stran fotit s živnostníky a moudře a účastně naslouchají jejich problémům. Pokud bychom však čekali, že strany, které se samy umisťují doprava, budou tvrdě, nekompromisně a zásadově hájit pozice podnikatelů a živnostníků, byli bychom (a jsme) zklamaní.

Možná z nedostatku odvahy, možná kvůli sklonu ke kompromisům, možná ze zištnosti, ale vidíme ve Sněmovně divadlo appeasementu – politiky smířlivosti a ústupků. Že je nouzový stav nezákonný a že je zaměřený proti malým podnikatelům? Opozice není tvrdě proti, protože se bojí, že by mohla být označena v rozjitřené covidové době za škůdce. Že je pandemický zákon paskvil a dává vládě nekontrolovanou moc právě nad malým podnikáním? Vypadá přece tak hezky a moudře státotvorně, když jej opozice nechá projít. Že nejsou zajištěna práva podnikatelů a živnostníků na odškodnění za škody, které jim způsobila vláda? Přece nebude opozice jitřit tak kontroverzní téma – většinu společnosti to přece vůbec nezajímá. A tak bychom mohli pokračovat. Smířlivost, ústupky, neodůvodněná vstřícnost – rakovina práva a spravedlnosti, rakovina svobody.

Co s tím? Dá se s tím něco dělat? Máme možnost to změnit? Jistě, je to možné – musíme přestat spoléhat na to, že to za nás vybojuje někdo jiný. Musíme my, čeští podnikatelé a živnostníci, získat ve společnosti postavení, které nám náleží. Musíme mít takovou společenskou sílu, aby nás nemohli vláda, politici či úředníci ponižovat a šikanovat. Musíme mít své zástupce v Parlamentu ČR.

Autor: Radomil Bábek | pátek 1.10.2021 9:09 | karma článku: 20.24 | přečteno: 446x

Další články blogera

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 37.18 | Přečteno: 923 | Diskuse

Radomil Bábek

Kam kráčíš, Evropská unie? Doleva, ostře doleva!

Kupředu levá, zpátky ni krok! Slova budovatelské písničky jako meluzína nenápadně víří vzduchem. Už zase ta rudá častuška zní na pozadí dějů.

12.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 36.82 | Přečteno: 1047 | Diskuse

Radomil Bábek

Česko ve formě? To uvidíme...

Komentář k vystoupení vlády a představení konsolidačního balíčku pod názvem Česko ve fomě. Bude Česko ve formě?

11.5.2023 v 16:00 | Karma článku: 25.71 | Přečteno: 488 | Diskuse

Radomil Bábek

Progresivisté všech zemí, spojte se!

Progresivismus je neomarxistický levičácký směr, je to komunismus v novém hávu. A cílem progresivistů není nic menšího než ovládnutí společnosti, nastolení vlády levice a porážka kapitalismu.

5.5.2023 v 10:27 | Karma článku: 27.59 | Přečteno: 551 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 36.29 | Přečteno: 753 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 9.30 | Přečteno: 315 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 43.03 | Přečteno: 3070 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.46 | Přečteno: 141 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 425 | Diskuse
Počet článků 99 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1543

Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...