Naval prachy, živnostníku!

6. 03. 2019 9:03:38
Babiš a partička korporací kolem něj vydojili státní peníze, ale mají řešení - přestanou platit za státní pojištěnce. Není to nic jiného než dobře maskovaná loupež. A v konečném důsledku to zaplatí právě podnikatelé a živnostníci.

Tak už je to tady. Babiš a partička korporací kolem něj vydojili státní peníze a teď přicházejí s objevem, že – světe div se! – penízky docházejí. Ale jsou to vykukové, takže hned vědí, kde ty peníze vzít. Ministryně financí, Alena Schillerová, nám představila, jak si ANO, Andrej Babiš a jeho lidé, představují hospodaření státu. Jak prosté, milý Watsone, řekl by klasik. Vyčerpali rozpočet, ekonomice se pod jejich řízením nedaří, tak to nechají zaplatit podnikatele a živnostníky.

Nejprve stručný nástin plánu ministryně financí Schillerové. Došly jim peníze, tak přestanou platit za státní pojištěnce. Chytré, ne? V ČR je státních pojištěnců, tedy těch, kterým platí zdravotní a důchodové pojištění stát asi 6 milionů lidí. Že to platí stát? Ale samozřejmě, že ne. Stát přece žádné svoje peníze nemá. Platíme to my všichni, kdo odevzdáváme daně a poplatky. A snad je dobré připomenout i to, že v ČR máme nevýdělečných většinu, zatímco výděleční jsou v menšině.

Ať nám teď ministryně financí Schillerová předvádí sebezajímavější kouzla a čáry s čísly, vždy z toho vyjde jen jeden nevyvratitelný fakt. Vláda chce ušetřit na tom, na co jí už stejně dáváme peníze a chce, abychom jí dávali více. Je to jen finta, je to trik hodný šmejdů. Vládě už nestačí daně a poplatky, které vybírá, potřebuje víc a ještě víc, aby zalátala díry vzniklé rozhazováním do kapes korporací, a tak drze dělá, jako by chtěla něco ušetřit. Neušetří, jenom nám zvedne daně.

Paní ministryně se v neděli snažila přesvědčit diváky ČT, že jde přece o racionální postup. Místo státu budou platit státní pojištěnce a jejich pojištění podnikatelé, živnostníci a jejich zaměstnanci. Na mysl se dere otázka, jestli opravdu Babiš a Schillerová považují občany za úplné hlupáky. To si opravdu myslí, že nám nedojde, že jenom chtějí vymoci více peněz, ať ten záměr schovávají za cokoliv? Stejně drzé by přece bylo, kdyby vyhlásili, že stát bude šetřit tím, že přestane platit stavby a údržbu silnic a dálnic a zvýší nám daně, abychom si to zaplatili sami. Nebo by stát ušetřil na školství, přestal by platit obranu či policii, nedal by peníze na soudy a nechal by nás vše platit tím, že nám patřičně zvýší daně.

V celém příběhu o „šetření“ státu ždímáním produktivních občanů je ještě jeden zajímavý moment. Vláda zastírá fakt, že aby měli zaměstnanci na vyšší odvody, nepochybně se budou muset zvýšit mzdy. Zvednou se tedy náklady podnikatelů a živnostníků, kteří zaměstnávají lidi. Ostatně, nikdo jiný nevytváří finanční fondy, jen podnikatelé a živnostníci. Oni vytvářejí pracovní místa, jejich firmy musí být produktivní, oni musí hospodařit ve svých firmách tak, aby měli na dobré mzdy zaměstnanců, podnikatelé a živnostníci pak pro stát musí daně vybírat.

Vládní záměr, jak získat více peněz, když už je prohospodařili, není nic jiného než dobře maskovaná loupež. V konečném důsledku jsou to právě podnikatelé a živnostníci, kteří mají vše zaplatit. Jak to říkal Andrej Babiš začátkem roku? Na svém fb profilu např. napsal: „Musím se prostě vžít do živnostníka a toho, co potřebuje“. Tak se zdá, že si pánko premiér myslí, že živnostník potřebuje hlavně více platit! Že to mají ti živnostníci těžké? No tak teď jim to chce udělat ještě těžším. Aby si mohl Andrej Babiš koupit přízeň studentů a důchodců, které nechá jezdit zadarmo, aby mohl dát miliardy korporacím na slevách na dani a aby mohly firmy Andreje Babiše vydělávat na lukrativních státních zakázkách, velí Andrej Babiš ústy Aleny Schillerové: Podnikatelé, živnostníci, navalte prachy!

Autor: Radomil Bábek | středa 6.3.2019 9:03 | karma článku: 42.46 | přečteno: 3410x

Další články blogera

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 37.18 | Přečteno: 923 | Diskuse

Radomil Bábek

Kam kráčíš, Evropská unie? Doleva, ostře doleva!

Kupředu levá, zpátky ni krok! Slova budovatelské písničky jako meluzína nenápadně víří vzduchem. Už zase ta rudá častuška zní na pozadí dějů.

12.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 36.82 | Přečteno: 1047 | Diskuse

Radomil Bábek

Česko ve formě? To uvidíme...

Komentář k vystoupení vlády a představení konsolidačního balíčku pod názvem Česko ve fomě. Bude Česko ve formě?

11.5.2023 v 16:00 | Karma článku: 25.71 | Přečteno: 488 | Diskuse

Radomil Bábek

Progresivisté všech zemí, spojte se!

Progresivismus je neomarxistický levičácký směr, je to komunismus v novém hávu. A cílem progresivistů není nic menšího než ovládnutí společnosti, nastolení vlády levice a porážka kapitalismu.

5.5.2023 v 10:27 | Karma článku: 27.59 | Přečteno: 551 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 77 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.42 | Přečteno: 153 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 11.56 | Přečteno: 300 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 99 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1543

Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...